Hírek, események

20130305 uef gyermekbuvar 3Megjelent a UEF legújabb, gyermek búvároktatáshoz készült tankönyve. A hivatalos könyvbemutatóra 2013. március 2-án került sor a budapesti Sportházban, ahol az érdeklődő gyermekek nemcsak személyesen találkozhattak a könyv szerzőjével, de ki is próbálhatták a merülést.

A UEF hetedik tankönyve az eddig megjelent könyvek sorába tökéletesen illeszkedő 115 oldalas kiadvány, melyet Kerékgyártó Attila írt. A könyvet Selmeczi Dániel búvárfotográfus igényes fényképei és Agócs Írisz kedves figurái illusztrálják. A tartalom két fő részből áll, amelyeken egy kitalált kisfiú, Torti figurája vezeti végig az olvasót. Az első rész a kisebb (8-10 éves), míg az utolsó a nagyobb (10 év felett) víz alatti felfedezőknek szóló ismereteket tartalmazza, vagyis a könyv lefedi mindkét gyermekbúvár minősítés (Gyermekbúvár és Haladó gyermekbúvár) ismeretanyagát. Gyermekbúvár, tehát gyermekeknek íródott, azonban nyelvezete miatt a felnőttek számára is szórakoztató olvasmánynak ígérkezik, a búvároktatók pedig bizonyosan haszonnal forgathatják majd. A könyv különlegessége, hogy a kézirat lektorálásban gyermekek is részt vettek, észrevételeik alapján pedig a megjelenés előtt több módosítás is történt.

A könyvbemutatón és az azzal egybekötött próbamerülésen készült fotók megtekinthetők a UEF hivatalos Facebook oldalán >>

A könyv ára: 4 600 Ft

Megvásárolható a UEF búvárbázisokon és a búvároktatóknál, illetve a központi irodában.

Az immár 22. alkalommal megrendezett GDF SUEZ – Az Év természetfotósa 2014 pályázaton hazai és határon túli, profi és amatőr természetfotósok csaknem négyezer képe közül válogatta ki a legjobbakat a zsűri. Az értékes és komoly szakmai elismerést jelentő díjakért a döntőben több mint hatvan alkotó 98 műve versengett. A díjakat november elején adták át a Magyar Természettudományi Múzeumban, ahol egyben megnyitották a pályázat legjobb képeiből rendezett kiállítást is. A zsűri döntése értelmében Az Év Búvárfotósa Selmeczi Dániel lett, de Az Év Természetfotóját is ő készítette.

 

selmeczid buvarfoto termeszetfoto 320px

 

Dani - aki UEF búvároktató - további hat kategóriában is helyezést ért el, vagy megtisztelő dicséretet kapott. Szemet gyönyörködtető fotói a kiállítás mellett több UEF kiadvány és tankönyv illusztrációjaként is viszontláthatók. A díjakhoz és helyezésekhez ezúton is gratulálunk Selmeczi Daninak!

A díjnyertes fotók galériája itt megtekinthető

 


Van egy mókás búvár fotód a vinyó mélyén? Ha igen, akkor töltsd fel a UEF hivatalos Facebook oldalára a ‪#‎UEFfoto‬ címkével ellátva. A legjobb fotókat megjutalmazzuk, de az elbírálást a látogatókra bízzuk: a legtöbb lájkot kapott fotók lesznek a legjobbak. Minden hónapban hirdetünk egy nyertest, akinek a fotója 30 napon át UEF oldal borítóképe lesz. Ráadásként a legnépszerűbb három fotót UEF tárgyakkal is megjutalmazzuk.

 uef mokatar02 320px

 

 UEF hivatalos Facebook oldal

Nyeremények:

1. díj: UEF merülésnyilvántartó tok

2. díj: UEF sapka

3. díj: UEF neoprén maszkpánt

 

Játék időtartama:

2015. május 25-tól augusztus 25-ig

Idén ünnepli fennállásának 15 éves évfordulóját a UEF, mely alkalomból jubileumi minősítőkártyákat is kiad

Az első hazai búvároktatási rendszert magyar búvároktatók alapították 2000-ben azzal a céllal, hogy az itthoni igényeknek minél jobban megfelelő búvároktatási rendszert hozzanak létre.

Az elmúlt tizenöt év során a UEF név fogalommá vált a hazai búvárberkekben. Folyamatosan nő kiadott búvárminősítéseink száma, bővül oktatóink és partner búvárbázisaink köre. Tankönyveinket a más rendszerben működő búvároktatók is keresik és használják, a kedvtelési búvárok közül pedig egyre többen ismerik fel, hogy egy UEF oktató mindenkor a megbízható színvonal zálogát jelenti. Jelentős mérföldkő volt a 2006-ban kiérdemelt CMAS (Búvár Világszövetség) tagság, amely nemzetközi szintű elismerése annak a több éves munkának ami mögöttünk van.

Az évforduló alkalmából limitált mennyiségű jubileumi minősítőkártyát adunk ki az alapfokú és a haladó búvártanfolyamokat sikerrel elvégző búvárok részére.

 

OWD Kartya 15years

AOWD Kartya 15years