Miért a UEF?

PIC miert a uefA tengerek mélye csodálatos, mesébe illő világot rejt. A homokban heverészve vagy a part közelében úszkálva nem is sejtjük, mi rejlik a fenéken, akár csak néhány száz méterrel beljebb.

Aki nem merült még, el sem tudja képzelni ezt a látványt mert természetfilmeken látni mindezt teljesen más, mint élőben. Mindenki a levegőbe vágyik, pedig ha nem felfelé, hanem lefelé vesszük az irányt, még érdekesebb és felejthetetlenebb élményekben lehet részünk.

A biztonságos merülés feltétele

A tengerek mélyét biztonságban felfedezhetjük, ha úgy vágunk neki a kalandnak, hogy megfelelő ismeretekkel és gyakorlattal rendelkezünk. Komolyabb merülésekre csak szakképzettség – és az ezt bizonyító búvárigazolvány – birtokában vállalkozhatunk. Ezeket több búváriskolában is meg lehet szerezni – az alábbiakban megtudhatod, hogy miért pont nálunk érdemes.

Elkísérünk a kezdőtől az oktatói szintig

Egy kezdő búvárnak nemcsak mást, hanem máshogy is kell tanítani, mint egy haladónak, pláne pedig annak, aki maga is oktató szeretne lenni. A UEF rendszerébe tagozódott búváriskolákban, minden szinten szakképzett és tapasztalt oktatók tanítanak, akik megtalálják a hangot a gyermekekkel, felnőttekkel, idősebbekkel, kezdőkkel és haladókkal egyaránt. Sok olyan történettel találkoztunk már, hogy valaki csak alapszinten szerette volna elsajátítani a búvárkodást, mert a következő nyáron egy trópusi szigetre készült, de merülései során annyi élményt kapott, hogy számára már nem is volt kérdés, meg sem áll az oktatói szintig. Nálunk kezdőtől az oktatóig tanulhat bárki; szintről szintre lépve. Tanulmányai során nem kell másik oktatási rendszert keresnie, mert a UEF rendszerében minden tanfolyam megtalálható. A már megismert és megkedvelt oktatók tanítanak végig; akikben már megbízol, és te is meggyőződtél szakértelmükről.

Tapasztalt oktatókkal dolgozunk

Oktatóink mindegyike képzett és gyakorlott szakember. Csak olyanokkal működünk együtt, akik szakértelméről oktatói tanfolyam és vizsga keretein belül meggyőződtünk, mert tisztában vagyunk vele, hogy megfelelő jártasság híján ez a szakma veszélyes is lehet. Oktatóink azonban nemcsak remek szakemberek, hanem kiváló tanárok is. Megtalálják a hangot a különböző korú, nemű és foglalkozású hallgatókkal egyaránt. Türelmesek és empatikusak, és igyekeznek érthetően és szemléletesen magyarázni. Tisztában vannak vele, hogy egy a búvárkodás alapjaival még csak most ismerkedő hallgatóval nem lehet úgy beszélni, mint egy haladóval, aki már évek óta merül. Mindenkivel úgy ismertetik a tananyagot, hogy azt az illető valóban megértse, és könnyedén el tudja sajátítani. A víz alatti képzés során alkalmazott gyakorlatsorok egymásra épülnek és sok bennük az ismétlés, ezért egy oktató segítségével szinte játszva megtanulható. A UEF rendszerben tanító oktatók egységes szabályok és tanrend szerint oktatnak, ezért biztos lehetsz benne, hogy a világon mindenhol ugyanazt fogják tanítani neked egy UEF búváriskolában vagy training centerben.

Nálunk nemcsak tanulhatsz, hanem vizsgázhatsz is

Ha nálunk, a mi tananyagaink segítségével ismerkedsz meg a búvárkodás rejtelmeivel a kezdőtől akár egészen az oktatói szintig, egy-egy tanfolyam után a vizsgát is leteheted nálunk, nem kell új intézményt keresned. Sikeres vizsga esetén a végzettséget igazoló kártyát és az oklevelet is mi készítjük el a kiképzett búvároknak. Ha megvan a vágyott tudás és képesítés, nem muszáj megállni: kis gyakorlás után máris továbbléphetsz a következő szintre, és gyermekbúvárból nyílt vízi búvárrá vagy haladó nyílt vízi búvárból mentőbúvárrá válhatsz.

Ha késünk a búvárigazolványod elkészítésével, visszafizetjük annak díját

A korszerű tananyagoknak, oktatási módszereknek és nem utolsósorban kitűnő oktatói csapatunknak köszönhetően tanítványaink jelentős része sikeres búvárvizsgát tesz. Kiemelt fontosságúnak tartjuk, hogy a vizsgát tanúsító igazolványt a lehető leggyorsabban eljuttassuk újdonsült búvárainkhoz. A UEF-nél ismeretlen fogalom a hónapokig tartó, sokszor hiábavaló várakozás az elkészült igazolványokra. A sikeres vizsgát követően az oktatód elküldi a regisztrációs adatlapot a UEF központnak ahol a beérkezést követően azonnal elkészítik az igényelt búvárigazolványt. Az elkészült kártyát az oktató akár már aznap átveheti, de postán a világ bármely pontjára szívesen elküldjük. A UEF egyedülálló módon garanciát vállal arra, hogy az igényelt igazolványt a vizsgajegyzőkönyv beérkezésétől számított legkésőbb egy héten belül átadja, vagy postára adja.

Ha ez nem történne meg időben, és bizonyíthatóan a UEF hibájából késik az igazolvány úgy annak díját automatikusan az oktatón keresztül visszafizetjük. Természetesen a díj visszafizetés ellenére az igazolványt mindenképpen elküldjük az érintett búvárnak. Irodánkban az elveszett igazolványok pótlására is van lehetőség.

Nálunk az egész család tanulhat

PIC nalunk az egesz csaladUgyanúgy foglalkozunk gyermekekkel, mint felnőttekkel, sőt, nem ritka, hogy akár idősödő emberek keresnek meg minket azzal, hogy búvárkodni szeretnének. Ez a szenvedély nem korhatáros: aki jó fizikai erőnléttel bír, egészséges és tud úszni az elsajátíthatja ezt a különleges hobbit, amit akár nevezhetnénk vízalatti természetjárásnak is. Ez nem nyelvtanfolyam, ahol nyelvérzék híján ne lehetne tovább eljutni egy bizonyos szintnél. Ez egy sport, amelynek bár szigorú szabályai vannak, elsajátítása közben szinte kikerülhetetlen, hogy bele ne szeressünk, és ne akarjunk még szorgalmasabban és még többet tanulni, hogy még gyakrabban, még változatosabb körülmények között, még egzotikusabb vizekben merülhessünk. Ha az egész család elutazna nyaralni egy trópusi szigetre, a nagypapától az unokáig mi mindenkit felkészítünk arra, hogy ne csak a partról szemlélhesse a tengert és élővilágát, hanem közvetlen közelről is. (Ehhez a részhez Hosszú Attila küldött egy jó fotót)

Nagy hangsúlyt fektetünk a környezetvédelemre

PIC kornyezetvedelemAki szereti a tengert – és egy búvár esetében ez nem kérdés –, az törekszik arra, hogy minél tovább élvezhesse gyönyörű látványát. A messziről türkizkék, közelről átlátszó víz hullámai, a tőlünk fél méterre elsuhanó színpompás halrajok, a csodálatos koralltelepek felejthetetlen élményt nyújtanak, de sajnos ennek ellenére több búváriskola nem fektet különösebb figyelmet a megóvására. Természetesen nem arról van szó, hogy szennyeznék vagy más módon károsítanák a természetes vizeket, de tenni sem próbálnak ez ellen. Mi viszont kötelességünknek érezzük, hogy ne csak a természet csodálatos látványának élvezetére szólítsuk fel az embereket, hanem arra is, hogy tegyenek érte, hogy ebben a csodás látványban ne csak ők maguk, hanem unokáik is gyönyörködhessenek.

A UEF ellenzi a szigonyos víz alatti vadászatot, ezért erre a fajta búvárkodásra nem tanítja, nem biztatja búvárait és nem is ad ki ilyen búvár minősítéseket.

Az alapítás óta eltelt években több tótisztítással egybekötött szemétgyűjtő búvárnapot szerveztünk, melyen a búvárok nemcsak azért szeretnek részt venni mert nekik is szerepük lehet a természet megóvásában, hanem azért is, mert ez nagyszerű közös élményt jelent számukra.

A búvárok jelentős része kedveli az éjszakai merüléseket, de ehhez óhatatlanul szükséges vízalatti lámpák használata, melyek elemekkel vagy akkumulátorokkal működnek. Ebből a tényből kiindulva “Elemfaló” néven egy évig tartó sikeres használt elem gyűjtő akciót és felvilágosító kampányt szerveztünk.

Selmeczi Dániel oktatónk, elismert búvárfotográfus és környezetvédő, Sásdi Zsolt vízalatti operatőrrel együtt készített egy természetfilmet, melyben felhívják a figyelmet a cápák oktalan pusztítására és az ehhez kapcsolódó erkölcstelen üzletre. Nézd meg a film bemutatóját.

Ha kedved támadt elsajátítani ezt a különleges hobbit, vagy már profiként, szívesen megmutatnád kezdőknek is a víz alatti világ szépségeit, vagy szeretnél részt venni UEF környezetvédelmi programokon akkor keress még most egy minősített UEF búvároktatót, vagy UEF training dive centert.

(KONVERZIÓS LINK)

Tovább a kategóriában: « UEF-sztori Hirdess a UEF-el »