UEF-sztori

Az UEF búváriskola-rendszert lelkes búvároktatók alapították. 1999-ben fogalmazódott meg bennünk a gondolat, hogy tudásunkat és tapasztalatainkat szeretnénk átadni más, kezdő vagy akár haladó búvároknak, egy a nemzetközi elvárásokat maximálisan figyelembe vevő új búváriskola rendszer keretein belül, mely a minőséget és a biztonságot egyaránt zászlajára tűzi. Az ötletet hosszú előkészítés és munka követte, melynek eredményeképp 2001-ben eljutottunk az első UEF búvárigazolvány átadásáig. Az évek folyamán olyan egyedi és magas színvonalú oktatási anyagokat dolgoztunk ki, amely a gyakorlati tapasztalatok alapján a világon található bármely búváriskola tananyagával felveszi a versenyt, és kedvező ára miatt a búvárkodni vágyók széles rétegeinek teszi lehetővé, hogy megismerkedhessen a vízfelszín alatti világgal.

Búvároktatási rendszerünk Európai központja Magyarországon található, de szívesen fogadják a búvárkodás iránt érdeklődőket az Európán kívül is megtalálható partner bázisaink is. Kezdőtől a mentőbúvárig, illetve a búvárvezetőtől az oktató minősítőig képzünk búvárokat. Tananyagainkat folyamatosan aktualizáljuk, fejlesztjük.

A UEF egész csapata - oktatók és búvárok egyaránt - lelkes környezetvédő. A környezetvédelem iránti elkötelezettségünk nem csak tankönyveinkben és oktatóink felvilágosító munkájában fedezhető fel. Az általunk kiképzett búvárok -a bázisokkal egyeztetve- rendszeresen részt vesznek tótakarítási vagy parttisztítási programokon szerte a világban. Az eltelt évek során számos sikeres környezetvédelmi akciót szerveztünk és ilyen irányú tevékenységünket a jövőben is szeretnénk folytatni, melyhez nem csak UEF búvárokat szeretnénk mozgósítani.