Búvártanfolyam

A nyíltvízi búvároktató tanfolyam minősítés az oktatói ranglétra első fokozata. A UEF oktatói testület megbecsült tagjaként ilyen minősítés birtokában junior gyermek búvártól akár vezetőbúvárig képezheted a leendő búvárokat.

Jég alá merülő búvártanfolyamEz elsőre hideg kalandnak tűnhet, de a máskor zavaros tó vize a jég alatt letisztul, jó látótávolságot biztosítva. Merülés közben felnézve a jégpáncélon átsütő nap felejthetetlen élményt nyújt.  A búvártanfolyam elvégzése után már nemcsak meleg trópusi vizekben, hanem akár befagyott tavakban is merülhetsz.

szárazruhás búvártanfolyamBúvárkodni nem csak nyáron, vagy trópusi vizekben érdemes, mert nagyon sok felfedezni valót találsz különböző tavakban és hidegebb évszakokban történő tengeri merülések közben is.

A szárazruha óriási előnye, hogy  hidegebb vizekben is merülhetsz benne hiszen a különböző vastagságú alá öltözetek komfortossá teszik a búvárkodást akár télen is.  A szárazruhás búvártanfolyam során elsajátíthatsz mindent, ami ennek a  különleges felszerelésnek a biztonságos használatához  szükséges.

mentőbúvár tanfolyam, búvártanfolyamEzt a búvártanfolyamot nem érdemes kihagyni, mert talán az egyik legizgalmasabb.

A mentőbúvár tanfolyam résztvevőjeként továbbfejlesztheted magadban az önmentés képességét, de megtanulsz segíteni esetleg bajbajutott búvártársadon is. A búvárkodás általában nyugodt elfoglaltság, de a mentőbúvár tanfolyam nyílt vízi részébe beépített szituációs gyakorlatokon  garantáltan fel fogsz pörögni.

PIC aowdFolytatódjon a felfedezés. A UEF haladó búvártanfolyamot a leggyakoribb speciális merülési fajtákból állítottuk össze, így a jelentkezők megismerkedhetnek a hajós-, az éjszakai-, az áramlás- és a roncsok körüli merülésekkel, a víz alatti tájékozódással, és sikeres vizsga esetén akár 30 méteres mélységig merülhetnek hasonlóan képzett társukkal, vagy búvárvezetővel.

Nyílt vízi búvártanfolyam (Open Water Diver) igazolvány és húsz igazolt merüléssel a birtokodban már el is kezdheted a tanfolyamot.

Nyíltvízi búvártanfolyam (Open Water Diver - OWD)A nyíltvízi búvártanfolyam során elsajátítod a légzőkészülékes búvárkodás alapjait. Az uszodai merüléseken végrehajtott gyakorlatok felkészítenek az igazi kalandra, a nyílt vízi merülésekre.

A minimum négy nyílt vízi merülésen már az uszodai foglalkozásokon tanultakat fogod alkalmazni. Ha időbeosztásod nem teszi lehetővé az elméleti előadásokon való részvételt, akkor az oktatódtól kapott kitűnő UEF búvároktatási anyagok segítségével otthon is felkészülhetsz az elméleti vizsgára. Természetesen oktatód ebben az esetben is ellenőrizni fogja, hogy haladsz a tananyag elsajátításában és segít ha valamiben elakadsz.

Szabadtüdős búvároktatás (Snorkel Diver - SD)A légzőkészülék nélküli merülések óriási élményt jelentenek és javíthatod vízbiztonságodat, fizikai kondíciódat és merülési technikádat is.

A szabadtüdős búvárkodás ugyan sok helyen elérhető akár búvárbázis segítsége nélkül is, de egy szabadtüdős tanfolyamon nagyon sokat tanulhatsz a felszerelések helyes használatáról, a vízalatti élővilágról és kiegyenlítési technikákról is.

A szabadtüdős búvártanfolyam kiváló alapot jelent a légzőkészülékes búvár képzéshez, ha folytatni szeretnéd a kalandot.

Junior gyermek búvártanfolyamEz a búvártanfolyam a gyermekbúvár képzés harmadik fokozata. Természetesen a gyermek amennyiben elmúlt 12 éves akár innen is kezdheti búvártanulmányait és válhat fokozatosan vízalatti felfedezővé. Ezen a tanfolyamon már felnőtteknek készült tananyagot kapnak a jelentkezők de azért ők még gyerekek, így az elméleti és gyakorlati oktatás során maximálisan figyelembe vesszük testfelépítésüket és terhelhetőségüket.

A 12 év feletti gyermekek a tanfolyam elvégzése után már akár 10 méteres mélységbe is lemerülhetnek, oktató vagy merülésvezető irányításával.

Junior gyermek búvártanfolyamJunior gyermek búvártanfolyam

Haladó gyermekbúvár tanfolyamA nagyobb, 10-12 év közötti gyerekek már nyílt vízben is merülhetnek búvároktató vagy merülésvezető kíséretében, maximum 5 méter mélységig, a haladó gyermekbúvár tanfolyam sikeres elvégzése után.

A tanfolyam során átismételjük a medencében tanultakat, és kiegészítjük azzal az elméleti és gyakorlati tudással ami elengedhetetlen a természetes vízek tavak, tengerek felfedezéséhez.

Haladó gyermekbúvár tanfolyamHaladó gyermekbúvár tanfolyam