Búvártanfolyamok

Szabadtüdős búvároktatás (Snorkel Diver - SD)A légzőkészülék nélküli merülések óriási élményt jelentenek és javíthatod vízbiztonságodat, fizikai kondíciódat és merülési technikádat is.

A szabadtüdős búvárkodás ugyan sok helyen elérhető akár búvárbázis segítsége nélkül is, de egy szabadtüdős tanfolyamon nagyon sokat tanulhatsz a felszerelések helyes használatáról, a vízalatti élővilágról és kiegyenlítési technikákról is.

A szabadtüdős búvártanfolyam kiváló alapot jelent a légzőkészülékes búvár képzéshez, ha folytatni szeretnéd a kalandot.

Nyíltvízi búvártanfolyam (Open Water Diver - OWD)A nyíltvízi búvártanfolyam során elsajátítod a légzőkészülékes búvárkodás alapjait. Az uszodai merüléseken végrehajtott gyakorlatok felkészítenek az igazi kalandra, a nyílt vízi merülésekre.

A minimum négy nyílt vízi merülésen már az uszodai foglalkozásokon tanultakat fogod alkalmazni. Ha időbeosztásod nem teszi lehetővé az elméleti előadásokon való részvételt, akkor az oktatódtól kapott kitűnő UEF búvároktatási anyagok segítségével otthon is felkészülhetsz az elméleti vizsgára. Természetesen oktatód ebben az esetben is ellenőrizni fogja, hogy haladsz a tananyag elsajátításában és segít ha valamiben elakadsz.

PIC aowdFolytatódjon a felfedezés. A UEF haladó búvártanfolyamot a leggyakoribb speciális merülési fajtákból állítottuk össze, így a jelentkezők megismerkedhetnek a hajós-, az éjszakai-, az áramlás- és a roncsok körüli merülésekkel, a víz alatti tájékozódással, és sikeres vizsga esetén akár 30 méteres mélységig merülhetnek hasonlóan képzett társukkal, vagy búvárvezetővel.

Nyílt vízi búvártanfolyam (Open Water Diver) igazolvány és húsz igazolt merüléssel a birtokodban már el is kezdheted a tanfolyamot.

mentőbúvár tanfolyam, búvártanfolyamEzt a búvártanfolyamot nem érdemes kihagyni, mert talán az egyik legizgalmasabb.

A mentőbúvár tanfolyam résztvevőjeként továbbfejlesztheted magadban az önmentés képességét, de megtanulsz segíteni esetleg bajbajutott búvártársadon is. A búvárkodás általában nyugodt elfoglaltság, de a mentőbúvár tanfolyam nyílt vízi részébe beépített szituációs gyakorlatokon  garantáltan fel fogsz pörögni.

Vezetőbúvár oktatás, búvároktatásMentőbúvár minősítéssel, háromféle speciális merülési fajtából  való jártasságot igazoló végzettséggel és legalább 100 merüléssel rendelkező búvárok tudásukat vezetőbúvár oktatás (Master Scuba Diver) során kitüntető minősítéssel ismertethetik el.

A vezetőbúvár oktatás azoknak előnyös akik nem szeretnének hivatásos búvárvezetővé vagy oktatóvá válni.

Gyermekbúvár tanfolyamHa szeretnéd, hogy gyermeked is megismerkedjen a különleges víz alatti világgal, illetve a gyermek tud úszni, és jó a vízbiztonsága, a búvártanfolyam elvégzése után búvároktatóval vagy merülésvezetővel uszodai merüléseket végezhet, maximum 3 méteres mélységig.

A víz alatti gyakorlatokat úgy állítottuk össze, hogy a gyerekek szinte játszva sajátíthassák el a búvárkodás alapjait. Az elméleti képzést segítő tankönyv megírásában szinte egyedülálló módon 8-10 éves gyerkőcök is részt vettek, és sajátos szemléletű javaslataikkal hozzájárultak a UEF gyermekbúvár tankönyv kimagasló sikeréhez.

Gyermekbúvár tanfolyamGyermekbúvár tanfolyam

Haladó gyermekbúvár tanfolyamA nagyobb, 10-12 év közötti gyerekek már nyílt vízben is merülhetnek búvároktató vagy merülésvezető kíséretében, maximum 5 méter mélységig, a haladó gyermekbúvár tanfolyam sikeres elvégzése után.

A tanfolyam során átismételjük a medencében tanultakat, és kiegészítjük azzal az elméleti és gyakorlati tudással ami elengedhetetlen a természetes vízek tavak, tengerek felfedezéséhez.

Haladó gyermekbúvár tanfolyamHaladó gyermekbúvár tanfolyam

Junior gyermek búvártanfolyamEz a búvártanfolyam a gyermekbúvár képzés harmadik fokozata. Természetesen a gyermek amennyiben elmúlt 12 éves akár innen is kezdheti búvártanulmányait és válhat fokozatosan vízalatti felfedezővé. Ezen a tanfolyamon már felnőtteknek készült tananyagot kapnak a jelentkezők de azért ők még gyerekek, így az elméleti és gyakorlati oktatás során maximálisan figyelembe vesszük testfelépítésüket és terhelhetőségüket.

A 12 év feletti gyermekek a tanfolyam elvégzése után már akár 10 méteres mélységbe is lemerülhetnek, oktató vagy merülésvezető irányításával.

Junior gyermek búvártanfolyamJunior gyermek búvártanfolyam

PIC nitroxSzeretnél több időt tölteni a vízalatti élet tanulmányozásával?

Ha igen, akkor jó megoldás lehet a nitrox. A nitrox egy olyan légzőgáz, melyben az oxigén részaránya akár 40% is lehet, viszont kevesebb nitrogént tartalmaz. Ez lehetőséget teremt hosszabb idejű no dekompressziós merülések végrehajtására és még a mélységi mámor kialakulásának esélye is elenyésző.  A tanfolyamot elvégezve maximum 40 százalékos nitrox használatára leszel jogosult. A tanfolyamon szerzett tudás akkor is hasznodra válik majd, ha a későbbiekben technikai búvártanfolyamokra szeretnél jelentkezni.

Előzetesen 20 merülés és minimum nyíltvízi búvár (Open Water Diver) minősítés szükséges.

ElsőElőző12KövetkezőUtolsó
1. oldal / 2